banner

I le maeʻa ai o se palota ia Oketopa o le 2020, o le taulaga o Michigan o Grand Rapids o se tasi lea o nuʻu lata mai i le setete e faʻatulafonoina le ulaula tapaa ma vape i nofoaga faitele.

O le pu'e, iinei, o le kalapu tapolo a le taulaga e tuusaunoa, e tusa ai ma tulafono na pasia e le Grand Rapids City Commission.I le palota 6-1 e lagolagoina ai le faʻasa o le ulaula ma vape i totonu o le taulaga's paka ma malae taalo, le aai'Na filifili le au fai tulafono e tulei i luma lenei tulafono ia Oketopa 27, 2020.

 

E tusa ai ma le tulafono, o le faʻasa o le ulaula ma vape e faʻatatau i ituaiga uma o mariuana ma tapaa.O le sauniga, e fai ma teuteuga i le aai'O le Tulafono o le Ea Mama atoatoa, na amata faamamaluina i le aso 1 o Ianuari, 2021tutusa ma isi aai ma pulega faa-faamasinoga i le setete o Michigan ma le Iunaite Setete.

 

I le faagasologa o le sauniga i tua ia Oketopa, na saunoa ai le Komesina o le lotoifale Jon O'Na o Connor lava le faipule na palota e tetee i le tulafono.Na ia finauina, aemaise lava, i se teuteuga o loʻo faʻapipiʻi i le tulafono mulimuli e tuusaunoa ai le Indian Trails Golf Course, o se kalapu tapolo a le taulaga.

 

O'Fai mai Connor o le tuusaunoaga o se mataupu faʻataʻitaʻi a le malo o le taulagafilifilia e manumalo ma faia'ina.

O le mea moni la tatou'toe fai mai pe a lava la'u tupe e alu ai e tapolo i se malae tapolo lena's tau le gafatia tau tupe, lena's manaia, e mafai ona ou maua se sikaleti po o se sikaleti.Ae afai ou te'O se tasi o matou tagata leai ni fale e nofo i lalo i le Pekich Park poʻo le Heartside Park, ou te mafaia'le toe ulaula iina?fesili O'Connor, e tusa ai ma lipoti i le taimi o le palota, mai le MLive.com.Na ia taʻu atu i le lomiga talafou hyperlocal, e ala i se molimau i le taimi o le fonotaga a le Grand Rapids City Commission, na ia fiafia i sikaleti i le malae tapolo.Ae ui i lea, o loʻo ia faʻaalia manino o le malae tapolo o se alagatupe le manuia mo le taulaga.

 

O'Na taʻua foi e Connor o le faasaina e tetee atu ai i le aai's taumafai e toe fuata'i solitulafono laiti, e aofia ai le ulaula i nofoaga faitele.Ae ui i lea, o le palota e latalata i le autasi o loʻo faʻaalia ai se faʻamatalaga o loʻo i ai nei o sea mea e taʻua o le talitonuga.

 

Ua faamoemoe le au ofisa o le soifua maloloina lautele a le Grand Rapids mo le faasaina e faaitiitia ai le sikaleti ma lapisi pusa vape ma fausia se siosiomaga maloloina i totonu o paka ma nofoaga faitele.O le mea e malie ai, o le tele o faiga fa'amoemoe mo le fa'amalosia o le paka vape ma le fa'asa o le asu o le a fa'alagolago i fa'ailoga fa'apipi'i e fa'ailoa mai ai o paka o si'osi'omaga e leai ni tapaa.

 

E tusa ai ma le au ofisa o le aai, o Grand Rapids o se tasi lea o le toeitiiti atoa le 60 pulega i Michigan e i ai faiga faavae paka e leai ni tapaa, e aofia ai Sault St. Marie, Traverse City, Escanaba, Grand Haven Township, Howell, Ottawa County, Portage ma Michigan uma.'s setete paka ma fanua puipuia.


Taimi meli: Feb-28-2022