banner

 

O San Francisco ua sauni e avea ma uluai taulaga a Amerika e faʻasa lelei uma faʻatau atusikaleti eletisei le lotolotoi o le faateleina o le taofiofia o oloa vape.

Le aai'O le a lipotia e le komiti o supavaisa se tulafono i le Aso Lua e manaʻomia aie-sikaretioloa fa'atau atu i le itulagi na faia se iloiloga muamua a le US Food and Drug Administration.

E leai se tagata e fa'atau atu pe tufatufaina atu se sikaleti fa'aeletoroni i se tagata i San Franciscoa aunoa ma le toe iloiloga, e faitau le sauniga.

I le taimi nei e iaileai se oloa e-sikaretii luga o le maketi i le atunuu atoa sa i ai le pulega's premarket iloiloga, CNN lipotia.

O le sauniga e foliga mai o le a tulai mai ai ni faigata mo tagata iloga e faiasikaleti eletisepei o Juul Labs, lea o loʻo faʻauluulu i San Francisco.

Le aai'Na pasia e le komiti o supavaisa se uluai palota i le sauniga i le vaiaso talu ai.

Ua leva ona finau le au ofisae-sikaretioloa e pei o Juuls e manaʻomia e faʻatautaia le pulega's faiga toe iloilo a'o le'i fa'atau atuma o lo latou i ai i luga o le maketi o loʻo faʻaalia ai se faʻalavelave tele i faiga ma aiaiga o le saogalemu ua tuʻuina e faʻaleleia ai le soifua maloloina lautele.

Sikaleti eletiseo se oloa e, e le tulafono, e le faʻatagaina i luga o le maketi e aunoa ma se iloiloga FDA.Mo nisi mafuaʻaga, ua matuaʻi mumusu le FDA e mulimuli i le tulafono, ” Dennis Herrera, San Francisco's loia a le aai, fai mai i se faamatalaga ina ua uma le uluai palota.

"Ia, o le vape a talavou o se faʻamaʻi," o lana faʻaopoopo mai lea.Afai e le mafai e le malo feterale ona gaoioi e puipuia a tatou fanau, o le a faia e San Francisco. ”

I le taimi nei, ua faia e le FDA ni laasaga e aveesee-sikaretioloa mai le maketi i masina talu ai, ua faamata’u e aveese kamupani o loo faatau atu tapaa manogi e mafai ona faatosina i tagata faatau laiti.Ua ta'ita'ia fo'i e le pulega se taumafaiga ina ia fa'aulu kamupani i luga o tulafono fa'atonutonu e ala i le tu'uina atu o ta'iala i le auala e mafai ai ona latou failaina talosaga mo oloa tau tapaa.

Ua molia le FDA e vaega o le soifua maloloina o loo finauina lee-sikaretie le tatau ona fa'atagaina oloa e tumau i luga o le maketi se'ia o'o i le 2022 e aunoa ma ni fa'atagaga fa'apea, e pei ona fa'atagaina e le FDA.

Juul Labs ua finau faasaga i le sauniga, fai mai i se faamatalaga i le Aso Gafua,o le faʻasaina o oloa ausa mo tagata matutua uma i San Francisco o le a le faʻaogaina lelei le faʻaogaina o tamaiti laiti ma o le a tuʻu ai sikaleti i luga o fata e na o le pau lea o le filifiliga mo tagata matutua ulaula."

 

 


Taimi meli: Me-25-2022