banner

1. Pe a o le tala lelei e uiga i le ulaula o se tala leaga mo vaega e tetee i le ulaula tapaa

E mafai e fa'alapotopotoga fa'apolopolo ona fa'ailoa le manumalo i le ulaula tapaa.Nai lo lena, latou'toe alu ina ua uma vaping.

O le masina nei, na faalauiloa ai e le malo le 2021 National YouthTapaaSu'esu'ega (NYTS).O taunuuga e tatau ona avea ma mafuaaga mo le fiafia.

E le'i iai lava.Ua fa'atauva'a i latou.

E le o atagia lelei lena mea i le CDC, le Campaign for Tobacco-Free Kids, the Truth Initiative, Bloomberg Philanthropies, Parents AgainstVaping E-Sikaleti, ma fa'alapotopotoga o le kanesa, mama ma le fatu lea e fausia ai le fale gaosi oloa e tete'e tapaa.

Le tala lelei: O loo faaauau pea ona faaitiitia le ulaula tapaa a talavou.Na'o le 1.5 pasene o tamaiti a'oga tulagalua ma a'oga maualuluga na ulaina se sikaleti i le 30 aso ua tuana'i.O le ulaula tapaa a talavou ua paʻu i se tulaga mataʻina 90 pasene i le sefulu tausaga talu ai.Fa'aaogaina e tupulaga osikaleti eletiseo lo'o pa'u malosi fo'i.O le ulaula sikaleti a tagata matutua ua faʻaitiitia foi, i lona tulaga maualalo talu mai le 1960s.E tatau ona faʻaauau pea lenei mea, talu ai o le toʻatele o tagata ulaula latou te faia le masani a o laiti.

Ose tala manuia mata'ina lea,fai mai Robin Mermelstein, faatonu o le Inisetiute mo le Soifua Maloloina Suesuega ma Faiga Faavae i le Iunivesite o Ilinoi, Chicago, ma o se sa avea muamua ma peresitene o le Sosaiete mo Suesuega i Nicotine ma le Tapaa (SRNT).

I le imeli, na ia fai mai ai:E tatau ona i ai le tele o le fiafia mo le paʻu tifato ma faifai pea i le faʻaaogaina o tapaa a le tupulagai soo se metric.

Nai lo lena, o le FDA, le CDC ma letetee tapaavaega fa'alaua'itele fa'amamafa le leaga.O le ulutala CDC: Youth E-Cigarette Use Remains Serious Public Health Concern.Fai mai le Campaign for Tobacco Free Kids: Suʻesuʻega Fou ua faʻaalia e ui lava i le faʻaauau pea o le alualu i luma, 2.55 Miliona Tamaiti na faʻaaogaina oloa tapaa i le 2021 ma le 79% o oloa faʻaaogaina mea manogi.E le'i tu'uina atu e le Truth Initiative se tala fou e uiga i le su'esu'ega.

I le sailiga o mea leaga

O se faamanatu lenei o le au tetee o le tapaa e tutusa a latou vaisu uiga ese: Ua latou fai ma vaisu i mea leaga.

Tala lelei e uiga i le pa'utapaafa'aaoga, ua aliali mai, o se tala leaga mo Tamaiti e Sa'oloto le Tapa'a ma le Truth Initiative.

E ala i imeli, o Clive Bates, o se fautua ua leva ona tetee i le ulaula tapaa na muai faʻatonuina le Action on Smoking and Health, faʻamatala:

O le fete'ena'i o nei vaega fa'alesoifua maloloina latou te mana'omia le fa'aleagaina e fa'amaonia ai faiga fa'asala ma le fa'amalosi o lo'o i le fatu o latou fa'ata'ita'iga o le soifua maloloina lautele.Fa'aleagaina e fa'atupuina le nofoaga mo fa'alavelave fa'alesoifua maloloina lautele, fa'alapotopotoga, foa'i, fa'asalalauga, konafesi, feagaiga ma isi. A aunoa ma se afaina, latou te leiloa lo latou mafua'aga e ola ai.

It'e le o se mea e ofo ai, a o talavouulaulaua fa'aitiitia, ua fa'aaogaina e le au sikaleti e-sikareti, e ui lava e toetoe lava o tagata uma, e aofia ai le CDC, latou te iloa o le vape e sili atu le leaga nai lo le ulaula.

It'e itiiti foi le afaina nai lo isi amioga lamatia e lauiloa i tupulaga talavou.E tele atu tupulaga e inu ava malosi nai lo vape e-sikareti;O le inupia e le'i matutua e mafua ai le 3,500 maliu i le tausaga, o le tala lea a le CDC.

I le taimi nei, o le numera o tupulaga o loʻo vape ua paʻu i le tusa ma le 60 pasene mai lona maualuga i le 2019. O lenei foi, e tau le taʻua e le au tetee tapaa.E tele naua mo le fa'ama'i e ta'ua o talavou vape.

Ina ia tu'u le fa'amatalaga fou o le ulaula i tala fa'asolopito, mafaufau na fa'asalalau e le au atamamai o le soifua maloloina lautele se lipoti e ta'ua o le Healthy People 2020 i tua i le 2010. Na latou fa'atulaga sini mo le fa'aitiitia o le fa'aaogaina o tapaa i le isi sefulu tausaga.E tusa ma le 19.5 pasene o tamaiti aoga maualuga na lipotia maiulaula sikaleti.

Tagata Soifua Maloloina 2020 faʻamoemoe e faʻaititia le aoga maualugaulaula sikaletii le 16 pasene ma ia faaitiitia uma le faaaogaina o tapaa e tamaiti aoga maualuga i le 21 pasene i le 2020. I aso nei, o le ulaula tapaa a le aoga maualuga e nofo i le 1.9 pasene ma le faaaogaina o soo se ituaiga o tapaa e 11.3 pasene.O numera e't matua'i fa'atusa, ae o aga e le mafaafitia.

I se tulaga talafeagai, na patipatia e Matthew Myers, le peresitene o Tamaiti Tobacco-Free Kids, le paʻu o le ulaula tapaa a talavou, ma taʻua ai.se tala manuia o le soifua maloloina lautele o le a faasaoina ola mo augatupulaga.Ae o lana faʻamatalaga na tuʻuina i le ogatotonu o se faʻamatalaga umi e tele na taulai atu i le matautia ovaping.

O se faitotoa i le ulaula?

O galuega lelei a le CDC, Tamaiti e leai ni tapaa ma le Truth Initiative na mautinoa lava na fesoasoani i le faʻaitiitia o le paʻu.Sa latou fa'atautaia fa'asalalauga fa'asalalau a le atunu'u ma una'ia le maualuga o lafoga o tapaa.

Ae o le fa'atupula'ia o vape e mautinoa lava na faia se sao, e ala i le fa'aseseina o tupulaga talavou fa'apea fo'i tagata matutua mai sikaleti mu.Ua mafai nei ona latou fa'amalieina o latou tu'inanau i le nicotine i se sikaleti eletise.O le tele o vapers matutua o tagata ulaula muamua.

O Ken Warner, o le sui pule o le aoga soifua maloloina lautele i le Iunivesite o Michigan ma le isi peresitene ua mavae o le SNRT, fai mai ia te au:

O le fa'aauauina pea o le pa'u o le ulaula tapaa a le autalavou o se tala faasolopito ona o mafuaaga e lua: Muamua, o le fua o le ulaula tapaa a le autalavou ua amata ona faaitiitia;ose tala taua tele lea mo le soifua maloloina lautele.Lona lua, o le fa'aauauina o le pa'u e tatau ona fa'amalo ai le fefe ne'i fa'atuputeleina le ulaula tapa'a o le nicotine vaping.O le fua faatatau o le paʻu o talavou ulaula ua faʻavavevave i le vaitau o vaping's lauiloa i tamaiti.

E leai se tasi e tatau nei ona finau ma foliga sa'o lenavape o se faitotoa i le ulaula.

Fai mai Raymond Niaura, o se tagata tomai faapitoa e pulea le tapaa, polofesa o le NYU ma se isi sa avea muamua ma peresitene o le SNRT, e uiga i faalapotopotoga e le o ni polofiti:

O le faiga o le ulaula tapaa e leai se faapalepale ua suia i le leai o se faapalepale mo le nicotine o lea, e ui lava ua paʻu le ulaula tapaa, e faaauau pea le taua.

E mautinoa lava, o faʻamaumauga a le NYTS o loʻo faʻaalia ai ni tulaga lelei, ae e tatau'e fa'alavelaveina i tatou mai la tatou misiona muamua, o le taofia lea o le leaga o le tapaa / nicotine pisinisi i soo se taimi.(fa'atauemu faamoemoe).

He'i luga o se mea.Ina ia tumau le talafeagai, faʻalapotopotoga e teteʻe i le ulaula tapaʻa ma le tele o paketi$109m i le FY2020 mo Truth Initiative, $42m i le FY2019 mo Tamaiti e leai ni tapaasuia la latou taulaiga maiulaula ile vape ile nicotine, e aofia ai le nicotine synthetic, lea e le maua mai le tapaa.(Aua le manatu faatauvaa i le malosi o se faalapotopotoga e le o ni polofiti e auai i le fetolofi misiona pe a oo atu i lona sini autu.) Ua saunia nei le Truth Initiative e foia le faamai o le opioid.O le mea lea e uiga i le faasaoina o le tagata lava ia.

Ae o masani tuai e oo mai foi.O tamaiti e leai se tapaa ma ana uo ua va'aia i latou lava o ni fitafita e tetee atu i 'au a le tiapolo.(O la latou saienitisi e sili ona fiafia i ai, o Stanton Glantz, na fai mai i se tasi taimi:I'Ou te mana'o na'o le fa'aleagaina o le fale tapaa.) Ina ua faʻatau e Altria se 35 pasene o sea i le JUUL, na faʻamaonia ai le fefe o le au ulavavale e faapea o le vape o se isi auala lea mo pisinisi tapaa e faʻatau ai tagata fou.Atonu latou te sa'o, ae, afai o le mea latou te popole i ai o le soifua maloloina lautele ma afai o le vape, o le mea moni, e suitulaga i le ulaula, e tatau la.'e afaina po o ai e ana kamupani vape.

O isi fa'amaoniga e fa'apea o le CDC ma ana uo ua naunau e taofi so'o se mea e pei o se sikaleti e mafai ona maua i le latou tali atu i le fa'ama'i ua sese le igoa EVALI.O le mea leaga, na tuuaia e vaegasikaleti eletisemo maliu ma ma'i na, o le mea moni, na mafua mai le vape faasolitulafono o THC.E manaʻomia se tikeri tele o le faʻafiaamiotonu e faʻaauupegaina ai se faʻalavelave faʻalesoifua maloloina lautele.

Toe laa i tua ma o nei mea uma, e faanoanoa ai, e atagia ai le itiiti o tatou'ua a'oa'oina mai le toilalo o le taua i fualaau faasaina.O lo'o agai le FDA e fa'asa sikaleti menthol.E lima setete e fa'asa le tofosikaleti eletise.O nisi nu'u ua fa'asa uma vape.A o tuputupu aʻe se maketi uliuli, o le a mulimulitaʻi tulafono faʻamalosia.

E tetee i lagona lelei o Amerika o loʻo sauni e auina atu tagata i le falepuipui mo le faʻatau atu o asu menthol ma vape faʻafefe.e pei lava o se manumalo ua leva ona faatalitali i ai i le ulaula tapaa e foliga mai e mafai ona ausia

 

Feʻaveaʻi ma Whatsapp: +86 18577770853

 

Email:trustnemo2@foxmail.com

2. Fa'afefea ona Aga'i i luma Vape i se Lalolagi Post-PMTA

 

Maua le URL puupuu mo lenei tusiga: https://vapemagazine.com/PostPMTA

O KELLER MA HECKMAN LLP O LE KAMUPANI TULAFONO TULAFONO E TA'IA AI KAMUPANI E ALA I FA'AALIGA FA'ATUA FA'AFEAGAI IA LE PUSAGA VAPOR.

E-VAPOR MA TULAFONO TAPA'A SYMPOSIUM

E FA'AFEFEA LE VAPE I LUMA I LE LALOLAGI POST-PMTA?

Keller ma Heckman LLP o le a talimalo i lana 5th Annual E-Vapor and Tobacco Law Symposium Fepuari 9-11, 2021. O lenei semina atoatoa e tolu-aso o le a faia toetoe lava, ma o le a talanoaina ai mataupu faaletulafono, faasaienisi, ma le soifua maloloina lautele e talafeagai ma le ausa. ma pisinisi tapaa a o tatou agai i luma i se lalolagi post-PMTA.O le a manuia tagata auai mai talanoaga loloto i mataupu ogaoga o loʻo feagai ma pisinisi ausa, e aofia ai le faagasologa o iloiloga a le FDA, tulafono fou e uiga i le tuʻuina atu o oloa ausa, ma le setete ma le lotoifale faʻasaina, ma isi mea.

 

E-Vapor ma Tulafono Tapaa Potu A'oga 18

 

Ona o le fa'aaloalo i popolega ole COVID-19, ole polokalame ole tausaga nei o le a faia toetoe lava i luga o se tulaga o le a fa'ata'ita'i vavalalata le fegalegaleai ma le fa'amalosia o lo'o o'o iai ile fa'alavelave fa'aletagata, e aofia ai avanoa etalatalanoagafa'atasi ai ma failauga ta'ito'atasi, feso'ota'iga ma pa'aga, ma auai i fa'atalanoaga.O sauniga e fa'atulaga i luga o le tolu aso soso'o e fa'afaigofie atili ai le fa'atasi ma feso'ota'iga i le va o le au auai ma le au fa'alauiloa.

 

E-Vapor ma Tulafono Tapaa Potu Aoga 2

 

O le polokalame o lenei tausaga o le a fa'aalia ai ni mataupu fou ma taimi talafeagai e fa'atulaga faapitoa e fesoasoani ai i le au gaosi oloa tapaa ina ia tausisia tulafono ma faiga fa'avae.O mataupu o le a talanoaina e aofia ai:

 

FDA's ta'iala fou ma tulafono fa'atulagaina;

Taofi uma le Tulafono o Fefa'ataua'iga Sikaleti (PACT) ? Vape Meli Fa'asa?ma le tausisia o manaoga;

Ta'iala mo Pisinisi Laiti;

Fa'auma su'esu'ega tau si'osi'omaga;

Tulafono fou a le setete (fa'asa o le tofo fa'apitonu'u, mana'oga laisene, ma le fa'amalosia o le setete);

Fuafuaga o noataga o oloa;

Faʻatonutonu ma faʻatau atu o sikaleti eletise i le EU, Asia, ma tua atu;

Fa'afouga ile CBD ma le cannabis tulafono faatonutonu;

ma le tele o isi mataupu o lo'o fa'amatala atu i le lisi o le seminare iinei.

O lenei semina e tatau ona auai mo tagata tomai faapitoa i alamanuia ma tagata fou, ina ia tumau i le taimi nei i tulafono faatonutonu ma mataupu faaletulafono o loʻo feagai ma pisinisi ausa, nicotine, ma tapaa.

 

E-Vapor ma Tulafono Tapaa Potu Fa'asalalauga 3

 

O Keller ma Heckman LLP o le ofisa loia muamua o loʻo tautuaina tulafono faʻalelalolagi, faiga faʻavae lautele ma faʻamasinoga manaʻoga mo pisinisi ausa.O le tele o tausaga o matou poto masani ma lautele e feagai ma le faʻatonutonuina o meaʻai, faʻaopoopoga, vailaʻau ma masini faʻafomaʻi aʻo leʻi oʻo i lala sooupu faʻatonutonu e pei o le FDA tulaga ese i matou e taʻitaʻia kamupani e ala i le tele o feterale ma setete manaʻomia mo vaʻa ma oloa faʻatatau.Matou te fautuaina pisinisi i tulaga uma o le tapaa, vape, ma vaping sapalai filifili, e aofia ai mea e gaosia ma vaega o oloa gaosi oloa, tufatufaina atu, oloa siiatoa, ma faleoloa.

 

E-Vapor ma Tulafono Tapa'a Fonotaga i fafo Irvine

 

I le faaopoopo atu i loia ma saienitisi faatonutonu a Keller ma Heckman, o le polokalame lenei tausaga o loo faaalia ai le tele o failauga faapitoa, e aofia ai Cardno ChemRisk, Labstat International, le American Vaping Association, le Smoke-Free Alternatives Trade Association, FiscalNote Markets, le Lafoga. Faavae, ma isi mea.


Taimi meli: Feb-26-2021